RUSIJA POČELA VELIKE MANEVRE U BALTIČKOM MORU: 6000 vojnika i preko 50 brodova i aviona u "Okeanskom štitu"

Tanjug

02. 08. 2023. u 15:57

MINISTARSTVO odbrane Ruske Federacije saopštilo je danas da su u Baltičkom moru počeli pomorski vojni manevri "Okeanski štit 2023" u kojima učestvuje više od 30 brodova, 30 aviona pomorske avijacije i oko 6.000 pripadnika ruske vojske.

РУСИЈА ПОЧЕЛА ВЕЛИКЕ МАНЕВРЕ У БАЛТИЧКОМ МОРУ: 6000 војника и преко 50 бродова и авиона у Океанском штиту

Foto: Profimedia

"U vodama Baltičkog mora danas počinju pomorski manevri 'Okeanski štit 2023' pod komandom glavnokomandujućeg ruske ratne mornarice admirala Nikolaja Evmenova", stoji u saopštenju ruskog ministarstva odbrane, prenosi RIA Novosti.

U saopštenju se navodi da su ove vojne vežbe osmišljene da "testiraju spremnost ruske ratne mornarice da zaštite nacionalne interese u operativno važnoj oblasti".

Planirano je da se razrade akcije zaštite morskih puteva i priobalnih područja i sprovede uvežbavanje transporta trupa i vojnog tereta. Programom ovih vojnih manevara predviđeno je izvođenje više od 200 borbenih vežbi, uključujući i upotrebu oružja.

Po završetku manevara, brodovi ratne mornarice će se vratiti u svoje matične baze, a borbene letelice će se vratiti na svoje aerodrome, dodaje se u saopštenju ministarstva odbrane Ruske Federacije.

BONUS VIDEO: 

OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)