MILANO JE U RUKAMA "NDRANGETE": Zvanično priznat alarmantan podatak o kriminalnoj mreži u Lombardiji

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

02. 08. 2023. u 21:36

MILANO i Lombardija su na meti, ako ne i u rukama kalabrijske mafije „Ndrangete“, koja sklapa saveze sa drugim kriminalnim organizacijama, pa i onima iz inostranstva.

МИЛАНО ЈЕ У РУКАМА НДРАНГЕТЕ: Званично признат алармантан податак о криминалној мрежи у Ломбардији

Foto: Luca Zennaro/ANSA via AP

Znalo se i govorilo se, ali je još impresivnije i zastrašujuće kada se čuje direktno od javnog tužioca Marčela Viole tokom predstavljanja izveštaja na Komisiji za borbu protiv mafije, koji je detaljno izneo dokle je stigao ovaj kriminalni fenomen. Prema Violi „sve mafije deluju u Lombardiji, ali Ndrangeta preovlađuje“.

Samo u krugu Apelacionog suda identifikovano je 25 lokacija koje imaju vezu sa bazom u Kalabriji, što „potvrđuje jedinstvo mafijaškog udruživanja“.

Ne malo upadljivi su i brojevi koji su izneti. To je samo onaj deo koji je u nadležnosti Odelenja za borbu protiv mafije u Milanu, a koje je potvrdilo bliske veze između lombardijskih lokacija i kalabrijskih „ndrangina“ i potvrda postojanja jedne jedinstvene mafijaške strukture.

Istraga je otkrila „razvijenu kriminalističku mrežu“ kao jednu kriminalnu trijadu koja radi po sklopljenom gvozdenom sporazumu baziranom na velikim poslovima.

Zločinački zagrljaj i „kolonizacija kalabrijskog organizovanog kriminala“ u saradnji sa drugim organizacijama bavi se velikim međunarodnim prometom droge, pranjem novca, infiltrirala se u ekonomsko-finansijskom sektoru i agresivna je u svetu „biznisa“. Milano je uhvaćen u kandže makro kriminala koji napada preduzeća i ekonomske aktivnosti, pored toga što gradom protiče reka droge.

„Ndrangeta“ voli i fudbal, pojavili su se i odnosi sa navijačima odnosno subverzivnim grupama… Uz alarm – spasi nas ko može.

Sprovedena je obimna istraga i otkriveno je prisustvo jedne „razvijene kriminalne mreže“ u Lombardiji, posebno aktivne u Milanu nastale kao rezultat sporazuma između kalabrijske Ndrangete, Kamore i Kampanije i sicilijanske Mafije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!