TRAMP STIGAO U SUD U VAŠINGTONU: Očekuje se izjašnjavanje o optužnici za pokušaj poništavanja izbora (FOTO)

Tanjug

03. 08. 2023. u 22:37

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp stigao je danas u federalni sud u Vašingtonu, gde se očekuje da će se izjasniti o optužnici koja ga tereti za pokušaje poništavanja rezultata predsedničkih izbora u SAD, održanih 2020. godine.

ТРАМП СТИГАО У СУД У ВАШИНГТОНУ: Очекује се изјашњавање о оптужници за покушај поништавања избора (ФОТО)

Foto Tanjug/AP

Tramp se, nakon što je napustio svoj klub u Bedminsteru u Nju Džersiju, privatnim avionom uputio u Vašington, gde je sleteo na aerodrom Ronald Regan, prenosi Glas Amerike.

On je do sada negirao sve optužbe, a pre polaska je na svojoj društvenoj mreži "Truth" ponovo napisao da je slučaj politički motivisan i izneo tvrdnje da su izbori 2020. bili nepošteni.

Prethodno je izjavio da u Vašington odlazi da ga uhapse jer je, kako je naveo, "doveo u pitanje korumpirane, nameštene i pokradene izbore".

-Velika mi je čast zato što će me uhapsiti zbog vas. Učinimo Ameriku opet velikom!, naveo je Tramp.

On je dodao da mu treba "još jedna optužnica" da bi osigurao izbore.

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je u utorak novu optužnicu protiv Trampa, koja se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsednik optužuje za prevaru SAD, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?