PREKO HILJADU VATROGASACA NA TERENU: Gori u ovom delu Evrope, vetar otežava gašenje požara

Srna

05. 08. 2023. u 18:10

VIŠE od 1.100 vatrogasaca i 14 specijalizovanih letelica bori se sa šumskim požarom u oblasti Kastelo Branko u centralnom delu Portugalije čije gašenje otežava visoka temperatura i jaki udari vjetra, saopštile su danas vlasti.

ПРЕКО ХИЉАДУ ВАТРОГАСАЦА НА ТЕРЕНУ: Гори у овом делу Европе, ветар отежава гашење пожара

Foto: Printskrin/Jutjub/Meteored

Dim od požara, koji je do sada uništio šezdesetak kilometara kvadratnih šume i niskog rastinja, došao je do hrama Fatima udaljenog stotinjak kilometara i gde se okupilo više stotina hiljada vernika da bi videlo papu Franju.

Vlasti su iz predostrožnosti evakuisale stotinjak sela, a iz Civilne zaštite navode da do sada nije bilo žrtava niti štete od požara, javlja Rojters.

Portugalska Meteorološška služba za danas i sutra najavljuje da će temperatura vazduha u Kastelo Branku dostići 40 stepeni Celzijusovih.

Objavljeno je i crveno upozorenje za Lisabon, gdje se očekuje da će temperatura vazduha dostići 41 stepen Celzijusov.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ DRONA SA KRFA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo