NAJAVLJENI TALASI VISINE I DO OSAM METARA: Ovaj deo Evrope biće na udaru jakog nevremena

Srna

08. 08. 2023. u 17:07

STANOVNICI Norveške upozoreni su danas da se pripreme na veoma jaku kišu nakon što je oluja "Hans" odnela dva života i nanela veliku štetu na severu Evrope.

НАЈАВЉЕНИ ТАЛАСИ ВИСИНЕ И ДО ОСАМ МЕТАРА: Овај део Европе биће на удару јаког невремена

Foto: Printskrin/Jutjub/AP

Jaka kiša i dalje pada u regionu i uzrokuje probleme u Norveškoj, Danskoj, Švedskoj, Litvaniji, Finskoj, Estoniji i Letoniji.

Trajektni saobraćaj je otkazan, letovi kasne ili su otkazani, dok su putevi i saobraćajnice pod vodom.

U Oslu su vlasti objavile upozorenje da ljudi danas ostanu kod kuća i da, u skladu sa mogućnostima, odatle obavljaju poslove.

Norveški Direktorat za vodene resurse i energiju upozorio je na "ekstremno jaku kišu" na jugu te zemlje i da bi trebalo izbegavati nepotreban odlazak na put.

U Finskoj je, takođe, objavljeno upozorenje ljudima da ponovo razmisle da li je potrebno da izlaze iz kuća i da idu na put.

Danski Institut za meteorologiju najavio je visinu talasa do osam metara dok je voda odnela nekoliko kuća sa plaža u Severnom moru. Pedesetogodišnja žena je u Litvaniji poginula kada je na nju palo stablo koje je oborio snažan vetar. Na granici između Litvanije i Belorusije jedna osoba je poginula, takođe nakon pada stabla usled udara vetra.

U centralnom delu Švedske, voz je iskočio iz šina nakon što je klizište odnelo zemljište ispod šina. Lakše su povređene tri osobe.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)