"AMERIČKE SNAGE SU IZVRŠILE NOVI ZLOČIN": Sirija optužila SAD za napad na vojni autobus na istoku zemlje

Novosti online

12. 08. 2023. u 20:18

SIRIJSKO Ministarstvo spoljnih poslova optužilo je američke snage da su napale autobus sa sirijskim vojnicima u provinciji Deir el Zor na istoku zemlje.

АМЕРИЧКЕ СНАГЕ СУ ИЗВРШИЛЕ НОВИ ЗЛОЧИН: Сирија оптужила САД за напад на војни аутобус на истоку земље

Foto: Profimedia

- Američke okupacione snage izvršile su juče (petak) novi zločin. One i terorističke grupe napale su autobus koji je prevozio više vojnika Sirijske arapske armije na jugoistoku Deir el Zora, usled čega je nekoliko vojnika poginulo, a drugi su ranjeni - navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi sirijska državna agencija SANA.

Ministarstvo je istaklo da je „ova zločinačka teroristička agresija izvedena u okviru američke podrške terorističkim grupama, posebno DAEŠ-u (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) i njihovom korišćenju ove organizacije i separatističkih grupa za sprovođenje američkih planova za Siriju i region“.

U petak su sirijski bezbednosni organi saopštili da je dvadeset sirijskih vojnika poginulo, a deset je ranjeno u napadu militanata terorističke grupe DAEŠ na vojni autobus u Deir el Zoru.

Američka vojska nelegalno kontroliše teritorije na severu i severoistoku Sirije u provincijama Deir el Zor, Haseka i Raka, gde se nalaze najveća nalazišta nafte i gasa u Siriji. Zvanični Damask više puta je prisustvo američke vojske na svojoj teritoriji nazivao okupacijom i državnom piraterijom sa ciljem otvorene krađe nafte.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA - Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori