TRAMPA ĆE ZBOG MEŠANJA U IZBORE GONITI KAO MAFIJAŠA, BIĆE TV PRENOS UŽIVO: Optužili ga za reketiranje (VIDEO)

Tanjug

15. 08. 2023. u 10:35

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je, povodom četvrte optužnice koja je podignuta protiv njega, da je reč o politički motivisanim i nameštenim optužbama o čemu svedoči i to, kako je naveo, što se dokument pojavio na veb-stranici suda okruga Fulton i pre nego što su optužbe zvanično objavljene.

ТРАМПА ЋЕ ЗБОГ МЕШАЊА У ИЗБОРЕ ГОНИТИ КАО МАФИЈАША, БИЋЕ ТВ ПРЕНОС УЖИВО: Оптужили га за рекетирање (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Tramp je na svojoj Truth Social mreži osudio "lov na veštice" koji se vodi protiv njega, prenosi Bi-Bi-Si.

- Šta je sa dokumentima optužnice objavljenim danas, mnogo pre nego što je velika porota uopšte glasala, a zatim brzo povučenim? Meni zvuči namešteno! - naveo je Tramp.

Tramp je sugerisao da su optužbe protiv njega politički motivisane, postavljajući pitanje zbog čega optužnica protiv njega nije podignuta pre dve i po godine nego sad usred političke kampanje za predsedničke izbore 2024. godine.

Velika porota u američkoj saveznoj državi Džordžiji podigla je u ponedeljak optužnicu protiv Trampa zbog pokušaja da poništi svoj poraz od demokrate Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine.

To je četvrta krivična prijava protiv Trampa i druga koja ga tereti da je pokušao da promeni rezultate glasanja 2020. godine, objavio je Rojters. Optužbe, koje je podigla okružna tužiteljka okruga Fulton Feni Vilis, nove su u nizu pravnih problema za Trampa koji je favorit u trci za republikansku predsedničku nominaciju za izbore 2024. godine.

Tužioci su podigli optužnicu protiv Trampa i njegovih saradnika od 11 tačaka, uključujući optužbe falsifikovanje i reketiranje. Pored Trampa, optuženo je još 10 osoba, među kojima su bivši Trampov šefa kabineta Mark Medouz, kao i advokati Rudi Đulijani i Džon Istman.

Slučaj zbog kojeg su optuženi odnosi se na telefonski poziv od 2. januara 2021. godine u kojem je Tramp vršio pritisak na najvišeg izbornog zvaničnika Džordžije Breda Rafenspergera da "pronađe" dovoljno glasova da preokrene rezultat izbora u toj državi, gde je Tramp izgubio sa malom razlikom. Rafensperger je odbio da to učini.

En-Bi-Si njuz je objavio da bi privođenje Trampa po najnovijoj optužnici i njegovo izjašnjavanje o njoj na sudu moglo da bude prenošeno na televiziji zbog specifičnih lokalnih sudskih propisa.

Na veb-sajtu suda okruga Fulton bilo je objavljeno da je Tramp, između ostalog, optužen za ucenu državnih zvaničnika, zaveru za davanje lažnih izjava i zahtevanje od javnog zvaničnika da prekrši svoju zakletvu. U okrugu Fulton bile su jake mere bezbednosti oko sudnice u centru Atlante, a okupio se i veliki broj medijskih ekipa.

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)