NEVIN PROVEO U ZATVORU GOTOVO CEO ŽIVOT: Uhapšen sa 24 godine, sada ima 61 - čeka ga 5 miliona odštete

Novosti online

18. 08. 2023. u 11:26

NOVOZELANĐANIN koji je u zatvoru nevin proveo ukupno 19 godina dobiće rekordnu odštetu od skoro pet miliona novozelandskih dolara, odnosno 2,7 miliona evra, saopštila je vlada.

НЕВИН ПРОВЕО У ЗАТВОРУ ГОТОВО ЦЕО ЖИВОТ: Ухапшен са 24 године, сада има 61 - чека га 5 милиона одштете

Foto: Jutjub/Newshub

Godine 1986. Alan Hol je osuđen za ubistvo Artura Istona i ranjavanje njegovog sina Brendona i dobio doživotnu kaznu zatvora. U zatvoru je sa prekidima bio 19 godina, a kazna mu je ukinuta prošle godine.

Vlada je pristala da mu isplati 4.933.725 dolara odštete za sve te godine provedene iza rešetaka, rekla je novozelandska ministarka pravde Debora Rasel.

- Shvatam da izvinjenje i kompenzacija nikada neće u potpunosti ispraviti nepravdu koju je pretrpeo gospodin Hol. Ali nadam se da će to donekle pomoći gospodinu Holu da ponovo izgradi svoj život i dozvoli mu da radi stvari koje želi da radi - rekao je Rasel.

Porodica Hol je rekla da je najvažnija stvar da je vlada priznala njegovu nevinost, ali je istakla da njegova majka Širli to nije dočekala.

- Alan je imao 24 godine kada je uhapšen. Sada ima 61 godinu. Sa današnjom objavom, Alan se može fokusirati na ono što mu je decenijama uskraćivano - izgradnju svog života kao slobodnog čoveka - dodaju u saopštenju.

BONUS VIDEO: KRAJ NA VEŠALIMA - Najveće suđenje 20. veka ratnim zločincima održano je u Nirnbergu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima