UKRAJINA U ĆORSOKAKU: Američki kongresmen počinje da sumnja u pobedu nad Rusijom

Novosti online

18. 08. 2023. u 19:25

UKRAJINA je sada u ćorsokaku u svom sukobu sa Rusijom i nejasno je da li može da pobedi, priznao je jedan od glavnih pobornika Kijeva u američkom Kongresu Endi Heris.

УКРАЈИНА У ЋОРСОКАКУ: Амерички конгресмен почиње да сумња у победу над Русијом

Foto: Profimedia/Ilustracija/liveuamap

On je nedavno rekao na skupu svojih birača da je vreme da se prekine direktna američka pomoć Ukrajini jer prolećna ofanziva Kijeva, koja je trebalo da preokrene tok sukoba, nije uspela da ostvari svoje ciljeve, izvestio je u četvrtak Politiko.

- Biću iskren, propala je - rekao je Heris, koji je bio jedan od najistaknutijih pristalica ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i više puta je podržavao vojnu, finansijsku i humanitarnu pomoć Kijevu.

- Nisam više siguran da je moguće pobediti - dodao je on.

Upitan da li bi podržao još jednu tranšu pomoći Ukrajini, Heris je insistirao da postoji niz zabrinutosti u vezi sa davanjem novca Kijevu, od kojih je jedna mogućnost prevare ili rasipanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima