"TVINKERLAJD" U ŠKOTSKOJ: Nastavu će od nove školske godine pohađati rekordnih 17 parova blizanaca

A. V. V.

21. 08. 2023. u 18:58

OSNOVNE škole u Inverklejdu u Škotskoj ove jeseni moći će da se pohvale novim rekordom. Naime, nastavu u ovim osmoletkama će pohađati ukupno 17 parova blizanaca. Dešava sa, tako, drugi put u istoriji, da u evidenciji škola bude toliko "istovetnih" braće i sestara. Jedini je u regionu više blizanaca krenulo u školu 2015. godine, kada je čak 19 takvih parova upisalo nastavu.

ТВИНКЕРЛАЈД У ШКОТСКОЈ: Наставу ће од нове школске године похађати рекордних 17 парова близанаца

Printskrin

Osnovna škola "Sveti Patrik", zajedno sa osnovnom OŠ "Ardgovan", jedna je od dve u Inverklajdu u kojima uči najviše parova blizanaca, sa po tri para koji se pridružuju svojim razredima osnovne škole.

- Postala je već godišnja tradicija u Inverklajdu, ili "Tvinverklajdu", kako smo postali poznati, da naše blizance dočekujemo u osnovnoj školi. Uzbuđenje se definitivno povećava pred početak novog polugodišta - rekao je zamenik prorektora Saveta Inverklajda, Grem Bruks.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije