PAPA FRANJA SE OBRATIO RUSKOJ OMLADINI: "Vi ste naslednici velike majke Rusije" (VIDEO)

Novosti online

28. 08. 2023. u 21:58

PAPA Franja pozvao je rusku omladinu da ne zaboravljaju svoje „veliko nasleđe“ i da ga se nikada ne odriču.

ПАПА ФРАЊА СЕ ОБРАТИО РУСКОЈ ОМЛАДИНИ: Ви сте наследници велике мајке Русије (ВИДЕО)

Foto AP

- Nikada ne zaboravljajte svoje nasleđe. Vi ste naslednici velike Rusije: velike Rusije svetih vladara, velike Rusije Petra I, Katarine II, te imperije – velike, prosvećene, (zemlje) velike kulture i velike ljudskosti. Nikada ne odustajte od ovog nasleđa, vi ste naslednici velike majke Rusije, samo napred - rekao je Franja u okviru Sveruskog susreta katoličke omladine u Sankt Peterburgu.

U Rusiji trenutno živi oko milion krštenih katolika, rekao je u junu ove godine nadbiskup PavlePeci, predsedavajući Konferencije katoličkih biskupa Rusije. U zemlji postoji nekoliko desetina katoličkih crkava.

Papa Franja je nakon početka ruske specijalne operacije u Ukrajini više puta pozivao sukobljene strane na pregovore i izrazio spremnost da bude garant mira u Ukrajini.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: JEZIVI SNIMCI POŽARA U GRČKOJ - Spaljene životinje i uništene šume

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima