PAD TEMPERATURE ZA 30 STEPENI: Posle toplotnog talasa Švajcarsku pogodile obilne kiše i sneg

Novosti online

28. 08. 2023. u 22:20

POSLE toplotnog talasa, Švajcarska je sada suočena sa obilnim kišama koje su izazvale poplave i klizišta, dok je u višim delovima zemlje pao sneg. U poznatom zimovalištu Cermat, na nadmorskoj visini od 1.638 metara pao je sneg.

ПАД ТЕМПЕРАТУРЕ ЗА 30 СТЕПЕНИ: После топлотног таласа Швајцарску погодиле обилне кише и снег

Foto: Printskrin/Twitter/@KWTWeather

 - Temperatura je impresivno opala, u roku od četiri dana. U četvrtak je termometar stanice pokazivao 31,2 stepena. Danas u 11.15 bilo je 0,5 - saopštila je meteorološka služba MeteoSvise na platformi X.

Mnogi planinski prelazi u Alpima, poput Gotarda i Zimblona, ostali su danas zatvoreni, zbog kiše koja je počela u petak uveče i izazvala bujice blata. Železnički saobraćaj je u pojedinim područjima otkazan zbog odrona.

Reka Rajna se izlila u dolini kroz koju protiče u Švajcarskoj, ali za sada nema opasnosti po stambena naselja, prenela je švajcarska novinska agencija Kiston-ATS.

Kiša će nastaviti da pada i sutra, navodi meteorološka služba. 

Podsetimo, nevreme je danas zahvatilo i Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

(Blic)

BONUS VIDEO:

JEZIVI SNIMCI POŽARA U GRČKOJ: Spaljene životinje i uništene šume

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)