PORED PRTLJAGA, POČELI DA MERE I PUTNIKE: Južnokorejska avio-kompanija uvela radikalne mere

Tanjug

29. 08. 2023. u 22:33

JUŽNOKOREJSKI nacionalni avio-prevoznik "Korean Air" počeo je da meri, ne samo prtljag putnika, već i same putnike prilikom ukrcavanja.

ПОРЕД ПРТЉАГА, ПОЧЕЛИ ДА МЕРЕ И ПУТНИКЕ: Јужнокорејска авио-компанија увела радикалне мере

Foto: Printskrin

U saopštenju kompanije se navodi da se to radi u skladu sa naredbom ministarstva za infrastrukturu i transport koje je takvu odluku donelo radi "obezbeđivanja bezbednosti vazdušnog saobraćaja", prenosi Komersant.

Reč je o pilot programu koji će trajati tri nedelje i odnosi se, zasad, samo na domaće letove, a uveden je kako bi se pomoglo avio-kompaniji da donese odluke o potrebama za gorivom i raspodeli težine u avionu.

Prilikom merenja putnika i prtljaga, niko drugi neće videti podatke koji se dele samo sa južnokorejskim ministarstvom infrastrukture i saobraćaja.

Međutim, putnici mogu da odbiju da budu izmereni tako što će o tome obavestiti nekog člana posade.

Južnokorejska avio-kompanija postala je druga avio-kompanija u svetu koja je preduzela ovakav korak, nakon što je u junu "Air Nev Zealand" počeo da meri putnike.

Rezultati tog pilot projekta još nisu objavljeni.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)