UPOZORENJE ZA GRČKU STIŽE OPASNA OLUJA: Meteorolog najavio uragan, moguć i tornado, zahvatiće veći deo zemlje

Novosti online

02. 09. 2023. u 20:03

AKO ste na moru u Grčkoj, stižu loše vesti! Meteorolog Klearhos Marousakis upozorava na dolazak veoma lošeg vremena koje će karakterisati obilne padavine i izuzetno jaki vetrovi, čak u nivou uragana, u većem delu Grčke.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРЧКУ СТИЖЕ ОПАСНА ОЛУЈА: Метеоролог најавио ураган, могућ и торнадо, захватиће већи део земље

Foto Facebook printscreen/Forecast Weather Greece

Ovo loše vreme, kako navodi, može izazvati ekstremne vremenske pojave, uključujući grad, poplave, tornade, munje i visoke talase.

Marousakis ističe da će loše vreme početi u ponedeljak, krećući se sa severa i prvo zahvatajući kopno, Jonsko more, zapadni i severni Egej.U drugoj fazi, koja će trajati od utorka do srede, istočni delovi zemlje i južni regioni biće najviše pogođeni, a i zapadno-severozapadno Egejsko more će biti pod povećanim rizikom.

Posebno zabrinjava mogućnost formiranja mediteranskog ciklona, koji bi, iako trenutno deluje daleko od obala Grčke, mogao promeniti svoju putanju i uticati na nevreme u većem delu zemlje. Meteorolog apeluje na praćenje razvoja ove situacije. Marousakis ukazuje da su mora u okolini Grčke trenutno veoma topla, što može izazvati eksplozivnu nestabilnost i dovesti do izuzetno opasnih vremenskih uslova koji mogu ugroziti ljudske živote.

Evo i detaljnije prognoze za vikend i prve dane sledeće nedelje:

Subota, 2. septembar:

Na kopnu i istočnom Egejskom moru, uglavnom će biti vedro vreme s povremenom oblačnošću popodne, uz mogućnost kratkotrajnih kiša u brdskim područjima, posebno na severu. Vetar će duvati uglavnom sa severa brzinom od 3 do 5 stepeni Beauforta, dok će na Egejskom moru biti jači, od 5 do 6 stepeni Beauforta, sa povremenim lokalnim pojačanjima na 7 stepeni. Temperature će se kretati od 33 do 34 stepena Celzijusa na kopnu, dok će na ostrvima biti od 30 do 32 stepena Celzijusa.Građani Grčke se pozivaju na oprez i praćenje najnovijih vremenskih obaveštenja kako bi se pripremili za moguće nevreme.

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!