VELIKI ZAJAM ILONA MASKA: "Povukao" milijardu dolara od Spejs eksa kada je kupovao Tviter

Tanjug

06. 09. 2023. u 09:23

AMERIČKI milijarder Ilon Mask povukao je zajam od jedne milijarde dolara od svoje raketne kompanije Spejs eks, otprilike u vreme kada je kupovao Tviter, sada platformu X, za 44 milijarde dolara, objavio je Vol strit džurnal.

ВЕЛИКИ ЗАЈАМ ИЛОНА МАСКА: Повукао милијарду долара од Спејс екса када је куповао Твитер

Foto: AP

Spejs eks je odobrio zajam od milijardu dolara u oktobru prošle godine na osnovu Maskovih akcija u toj kompaniji i on je istoga meseca povukao sva sredstva, navodi list, citirajući dokumente.

Mask je preuzeo vlasništvo nad Tviterom lane u oktobru.

Mask je najveći akcionar Spejs eksa sa udelom od 42 odsto, preneo je list, pozivajući se na podnesak upućen Federalnoj komisiji za komunikacije.

Kako se navodi, Spejs eks je 4,7 milijardi dolara u gotovini i hartijama od vrednosti imao na raspolaganju krajem prošle godine.

Mask je prodao ogroman deo svojih akcija u svojoj kompaniji za proizvodnju električnih vozila Tesla 2022. godine, pre i posle dogovora o kupovini Tvitera, a ukupni iznos tih prodaja iznosio je oko 40 milijardi dolara, što je frustriralo investitore, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO:

POVRATAK ASTRONAUTA: Završena je šestomesečna misija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!