ŠEST MILIONA EVRA RAZLOGA ZA PLJAČKU: Službenica išetala sa novcem, ali to u firmi nije bilo prvi put

Novosti online

12. 09. 2023. u 00:16

PONOVO je opljačkana firma za prevoz novca „Prosegur“ u Nemačkoj. U podružnici u Potsdamu 2. septembra službenica je ukrala šest miliona evra.

ШЕСТ МИЛИОНА ЕВРА РАЗЛОГА ЗА ПЉАЧКУ: Службеница ишетала са новцем, али то у фирми није било први пут

Foto: Novosti arhiva

Ona je, naime, iz firme išetala noseći vreće za smeće u kojima je bio novac. Ostavila je tako malo tragova da niko ni sledećeg dana nije primetio da nedostaje taj iznos novca.

Tokom svoje smene, kako je opisala policija, žena je glavnim ključem otvarala sefove i novac stavljala u vreće za smeće. Zatim je s njima izašla iz firme, a to se kasnije videlo na snimku nadzorne kamere. Njen pomagač je uhapšen, ali ona je i dalje u begu, prenosi „Feniks magazin“.

Naime, u oktobru prošle godine je istu firmu, ali poslovnicu u Štutgartu, opljačkala zaposlena Mirnesa S. (42). Otišla je na posao, ukrala 1,25 miliona evra i jednostavno napustila prostorije. To je učinila, kako je rekla, zbog ljubavi. Kasnije je ipak odlučila da preda i osuđena je na tri godine zatvora.

Potom je krajem decembra firmuopljačkao i 27-godišnji zaposleni. Ukrao je 135.000 evra zbog čega je uhapšen. Novac koji su Mirnesa S. i 27-godišnjak ukrali nikada, međutim nije pronađen.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu