KAŽNJEN UNIVERZITET ISLANDA: Prekršili ograničenja elektronskog praćenja ljudi

Tanjug

16. 09. 2023. u 22:47

ISLANDSKA uprava za zaštitu podataka kaznila je Univerzitet Islanda sa 10.000 evra zbog nepoštovanja zakonskih ograničenja o elektronskom praćenju i obradi ličnih informacija.

КАЖЊЕН УНИВЕРЗИТЕТ ИСЛАНДА: Прекршили ограничења електронског праћења људи

Ilustracija / Foto Shutterstock

-Islandska uprava za zaštitu podataka izrekla je kaznu od 10.000 evra Univerzitetu Islanda nakon žalbe u vezi sa praksom elektronskog nadozora, navodi se u saopštenju te uprave, prenosi portal "Iceland Review".

U pritužbi se ističe da su nadzorne kamere postavljene unutar i izvan univerzitetskih zgrada, bez vidljivih oznaka koje ukazuju na nadzor i bez informacija o svrsi, prirodi, obimu i rasporedu nadgledanja.

Agencija je u obrazloženju kazne navela da se Univerzitet Islanda nije pridržavao zakonskih odredbi koje regulišu ličnu zaštitu i obradu ličnih podataka.

Shodno tome, dodaje se u saopštenju, Uprava je izrekla administrativnu kaznu i preporučila Univerzitetu da odmah ažurira i instalira signalizaciju kako bi razjasnila svoje elektronske prakse praćenja, u skladu sa propisima.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024