TRAŽE OSTAVKU PAŠINJANA ZBOG NAGORNO-KARABAHA: Policija hapsi demonstrante u Jerevanu

Tanjug

22. 09. 2023. u 12:13

POLICIJA u Jerevanu, prestonici Jermenije, privela je danas demonstrante koji su krenuli da blokiraju centralne gradske ulice, prenosi TASS.

ТРАЖЕ ОСТАВКУ ПАШИЊАНА ЗБОГ НАГОРНО-КАРАБАХА: Полиција хапси демонстранте у Јеревану

Foto: AP

Uhapšeno je više od 10 demonstranata koji su krenuli sa Trga republike da blokiraju centralne ulice, a trenutno je situacija mirna, navodi ruska agencija.

Deo demonstranata ostao je na Trgu republike u blizini zgrade vlade, gde zahtevaju ostavku premijera Nikola Pašinjana zbog događaja u Nagorno-Karabahu.

Juče je postignut dogovor o prekidu vatre između azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih trupa u otcepljenom regionu Nagorno-Karabaha, naseljenom pretežno Jermenima.

Dogovor je postignut uz posredovanje ruskog mirovnog kontingenta, nakon što je zvanični Baku pokrenuo „antiterorističku operaciju” u Nagorno-Karabahu kako bi povratio ustavni poredak u toj oblasti koju kontrolišu jermenski separatisti.

Stanovnici jermenske prestonice izašli su na ulice da protestuju ispred zgrade jermenske vlade, okrivljujući za ovu situaciju rukovodstvo zemlje i premijera Nikola Pašinjana.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?