AZERBEJDŽANCI NUDE AMNESTIJU: Prihvataju li Jermeni ponudu

Novosti Onlajn

22. 09. 2023. u 17:14

RUKOVODSTVO Nagorno-Karabaha saopštilo je danas da je postignut dogovor o dolasku humanitarnog konvoja iz Jermenije.

АЗЕРБЕЈЏАНЦИ НУДЕ АМНЕСТИЈУ: Прихватају ли Јермени понуду

FOTO: AP/Tanjug

Savetnik predsednika međunarodno nepriznate Republike Karabah David Babajan rekao je da je situacija u separatističkom regionu teška, ljudi su gladni, nema struje i nedostaje goriva.

U međuvremenu, savetnik azerbejdžanskog predsednika Hikmet Hadžijev obećao je da će Baku obezbediti da civili mogu bezbedno da putuju sopstvenim automobilima putem koji vodi od planinskog regiona do Jermenije.

Baku predviđa amnestiju za borce Karabaha koji polože oružje. Međutim, neki su već rekli da će nastaviti da pružaju otpor.

- Čak i kada su u pitanju bivši vojnici i borci, ako se tako mogu klasifikovati, pa čak i za njih predviđamo amnestiju ili takođe aludiramo na amnestiju. Prava Karabaških Jermena biće poštovana u okviru njihove integracije u Azerbejdžan - rekao je Hadžijev i dodao da su zatražili humanitarnu podršku, kao i snabdevanje naftom i benzinom.

U region će biti dopremljena tri tovara humanitarne pomoći.

- Trenutno vidimo da su neke pojedinačne vojne grupe i oficiri javno izjavili da neće pristati na naše uslove i da će nastaviti da pružaju otpor. Ali mi to ne vidimo kao najveći problem ili veliki bezbednosni problem. Naravno da će izazivaju određene probleme, ali ne na ovaj način.u većem obimu - dodao je Hadžijev.

Ove nedelje, Azerbejdžan je pokrenuo blickrig u regionu i objavio da je obnovio svoj suverenitet nad regionom nakon što su se vlasti u Karabahu predale.

BONUS VIDEO: DVA LICA PRIMIRJA - Azerbejdžan slavi, Jermenija na nogama

(Klix)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)