JERMENIJA OBJAVILA NOVE PODATKE: Iz Nagorno-Karabaha stiglo više od 2.900 izbeglica

Novosti online

25. 09. 2023. u 09:03

VIŠE od 2.900 ljudi je do jutros ušlo u Jermeniju iz Nagorno-Karabaha, saopštila je jermenska vlada. Prema navodima Rojtersa, etnički Jermeni su počeli masovni egzodus automobilima ka Jermeniji nakon što je Azerbejdžan pobedio borce samoproglašenog regiona Nagorno-Karabaha.

ЈЕРМЕНИЈА ОБЈАВИЛА НОВЕ ПОДАТКЕ: Из Нагорно-Карабаха стигло више од 2.900 избеглица

Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP

Rukovodstvo Nagorno-Karabaha saopštilo je da 120.000 Jermena u tom regionu ne želi da živi u Azerbejdžanu iz straha od progona i etničkog čišćenja.

U poslednjih 30 godina, Jermenija i Azerbejdžan dva puta su vodili oružane sukobe oko kontrole nad teritorijom Nagorno-Karabaha, a Baku je povratio kontrolu nad teritorijama u Nagorno-Karabahu i oko njega u sukobu 2020.

Jermeni iz Karabaha, teritorije međunarodno priznate kao deo Azerbejdžana, ali koja je prethodno bila van njegove kontrole, primorani su na prekid vatre prošle nedelje nakon 24-časovne vojne operacije azerbejdžanske vojske.

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)