NEGATIVNO UTIČE NA BEZBEDNOST DRUGIH ZEMALJA: Kina se protivi proizvoljnom širenju vojnih blokova

Srna

26. 09. 2023. u 08:17

KINA se protivi proizvoljnom proširenju vojnih blokova koje negativno utiče na bezbednost drugih zemalja, izjavio je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji.

НЕГАТИВНО УТИЧЕ НА БЕЗБЕДНОСТ ДРУГИХ ЗЕМАЉА: Кина се противи произвољном ширењу војних блокова

Foto Tanjug/AP

On je tokom brifinga u Državnom savetu Kine rekao da je potrebno uspostavljanje povoljnog okruženja za univerzalnu bezbednost.

- Ekstremno je važno da se zalažemo za zajednički, kompleksan i održiv bezbednosni koncept, da insistiramo na rešavanju nesuglasica i sporova kroz dijalog i konsultacije, da zajednički poštujemo legitimne bezbednosne zabrinutosti i da se suprotstavimo proizvoljnom proširenju vojnih blokova i sabijanju bezbednosnog prostora oko drugih zemalja - istakao je Vang, koji je i direktor Centralnog komiteta za spoljne poslove Komunističke partije Kine.

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica mora da ojača saradnju na biološkoj sigurnosti, kao i bezbednosti interneta, podataka i veštačke inteligencije, javio je TASS.

- Neophodan je zajednički rad na sprečavanju rizika - dodao je Vang.

Vlada Kine objavila je ranije danas dokument pod nazivom "Globalna zajednica zajedničke budućnosti: predlozi i postupci Kine", koji predstavlja stav Pekinga o globalnom razvoju u budućnosti.

BONUS VIDEO: RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)