NEMAČKA SMANJUJE POMOĆ IZBEGLICAMA: Inflacija steže kaiš

I.S.

26. 09. 2023. u 15:41

BERLIN planira da dogodine prepolovi finansijsku pomoć saveznim državama za pokrivanje troškova prijema i integracije izbeglica. To je danas saopštilo Ministarstvo finansija u vladi kancelara Olafa Šolca, uz obrazloženje da je "reč o meri štednje u jeku rastuće inflacije i usporavanja ekonomskog rasta".

НЕМАЧКА СМАЊУЈЕ ПОМОЋ ИЗБЕГЛИЦАМА: Инфлација стеже каиш

Foto: Shutterstock/canadastock

Otkako traje rat u Ukrajini, više od milion Ukrajinaca potražilo je utočište u Nemačkoj, a broj izbeglice iz drugih zemalja je u 2022. godini porastao za oko 50 odsto u poređenju sa 2019. godinom, pokazuju podaci Federalnog zavoda za migracije i izbeglice (Bamf).

Godinama posle velikog priliva izbeglica 2015. i 2016. godine, kad je u Nemačku stiglo više od milion ljudi, bežeći od rata i progona na Bliskom istoku, savezna kasa je obezbeđivala veliki deo sredstva saveznim državama u mesečnom paušalnom iznosu na osnovu broja izbeglica i brinula se o troškovima smeštaja i integracije.

Zbog pada ukupnog broja novopristiglih migranata poslednjih godina, Berlin je 2021. godine promenio politiku finansiranja i odlučio da izdvaja fiksni iznos za troškove izbeglica bez obzira na njihov broj u 16 saveznih država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!