NEMAČKA "ZAJEDNICA VRSTE" ZABRANJENA: Reč je o rasističko-nacionalističkoj grupi

I.S.

27. 09. 2023. u 15:30

UDRUŽENjE "Zajednica vrste", koje u Nemačkoj postoji od 1951. godine, raspušteno je, posle racije širom zemlje, uz obrazloženje da se radi o rastističko-nacionalističkoj grupaciji.

НЕМАЧКА ЗАЈЕДНИЦА ВРСТЕ ЗАБРАЊЕНА: Реч је о расистичко-националистичкој групи

Foto: Shutterstock/canadastock

 Nemački MUP od ranih jutarnjih sati češljala je u čak 12 od 16 saveznih pokrajina, pretražujući stanove 39 članova "Zajednic". Službenici zaplenjuju imovinu i tragaju za dokazima.

Osim pretresa stanova, prema informacijama nemačkih medija, na meti istražitelja su i nekretnine, i automobili. Prema informacijama Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova, ta desničarsko-ekstremistička grupa se optužuje da je "protiv ideje međunarodnog razumevanja" i "protiv ustavnog poretka" Nemačke.

Vlasti procenjuju da "Zajednica vrste" broji oko 300 članova širom zemlje, od kojih je oko 40 članova tvrdo jezgro. U organizaciji, koja ima osam regionalnih predstavništava, navodno su prvenstveno bračni parovi, ali mnogi mladi ljudi i deca. Deca članova udruženja, kako piše nemačka štampa, odgajana su "prema paganskim običajima i germanskim tradicijama".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)