ORBAN SE SASTAO SA MARIN LE PEN: Složili se da se mora pronađi odgovor na "imperijalističke ambicije EU"

Tanjug

27. 09. 2023. u 18:24

PREMIJER Mađarske Viktor Orban sastao se danas u Budimpešti sa predsednicom francuskog "Nacionalnog saveza" Marin le Pen, saopšteno je iz kabineta mađarskog premijera.

ОРБАН СЕ САСТАО СА МАРИН ЛЕ ПЕН: Сложили се да се мора пронађи одговор на империјалистичке амбиције ЕУ

Foto: Profimedia/EPA

Orban, koji je lider vladajućeg "Fidesa", razgovarao je sa Le Pen o jačanju položaja evropskih desničarskih partija kada je reč o izborima za Evropski parlament 2024. godine, rekao je portparol mađarskog premijera Bertalan Havasi, prenosi agencija MTI.

On je dodao da su se Orban i Le Pen složili da nacionalni konzervativci moraju da pronađu zajednički, odlučan odgovor na "imperijalističke ambicije Evropske unije, propalu ekonomsku politiku i inicijative za migraciju".

Naveo je da su njih dvoje razgovarali i o političkom predstavljanju porodice i nacionalnim i hrišćanskim vrednostima, što je centralna tačka politike obe stranke.

 

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA -  Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis