NATO TESTIRA MORSKE DRONOVE: Vojni manevri kod obala Portugala

I.S.

28. 09. 2023. u 14:12

U OKVIRU vojne vežbe NATO, 14 zemalja članica testira morske bespilotne letelice, senzore i upotrebu veštačke inteligencije (AI).Manevri kod obala Portugala, trajaće 12 dana.

НАТО ТЕСТИРА МОРСКЕ ДРОНОВЕ: Војни маневри код обала Португала

Foto AP

NATO pokušava ubrzano da razvije tehnologiju za otkrivanje sumnjivih aktivnosti u realnom vremenu u blizini kritičnih podvodnih infrastrukturnih objekata, pošto su eksplozije kod gasovoda Severni tok pre godinu dana razotkrile poteškoće u praćenju. "Detekcija u realnom vremenu šalje signal za odvraćanje neprijatelja, bilo da je to Rusija ili neko drugi", kaže general-potpukovnik Hans-Verner Virman, šef ćelije NATO za zaštitu podmorske infrastrukture. - Ako se otkrije loša aktivnost, to omogućava 31 zemlji, saveznici NATO, da razmotri diplomatske, ili vojne odgovore. Uočeno zlonamerno ponašanje oko podvodne infrastrukture biće javljeno vladama i privatnim operaterima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima