ZAŠTITA KULTURNOG NASLEĐA: Si Đinping se sastao sa direktorkom Unesko-a Odri Azulej u Pekingu

Tanjug

29. 09. 2023. u 23:13

KINESKI predsednik Si Đinping sastao se u Pekingu sa generalnom direktorkom Unesko Odri Azulej, i sa njom razgovarao o unapređenju saradnje Kine i te organizacije UN.

ЗАШТИТА КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА: Си Ђинпинг се састао са директорком Унеско-а Одри Азулеј у Пекингу

Foto AP

Si je izjavio da je Kina uvek podržavala rad Uneska i zajedno sa Uneskom dala pozitivan doprinos očuvanju mira u svetu i promovisanju globalnog razvoja, kao i da treba održavati vrednu saradnju Kine i Uneska, prenosi Rojters.

-Svet se sastoji od različitih civilizacija, a Kina je među zemljama sa najdužom istorijom i najstarijom kulturom, rekao je on.

Azulaj je rekla da je kineska vlada uvek pridavala veliki značaj i aktivno podržavala rad Uneska, kao i da nagrada Unesko za obrazovanje devojčica i žena, ustanovljena uz podršku Kine, igra važnu ulogu u promovisanju obrazovanja devojčica i žena širom sveta.

Ona je rekla da je Unesko zadovoljan saradnjom sa Kinom u širokom spektru oblasti, i da se nada da će dalje jačati razmenu i saradnju sa Kinom u oblasti zaštite kulturnog nasleđa, nauke, kulture i tehnologije kako bi se postigao dalji međunarodni konsenzus i doprinose očuvanju mira i razvoja u svetu.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)