OPTUŽBE SAMO PLJUŠTE: Kina negoduje izveštaj Stejt departmenta - "SAD je imperija laži"

Srna

30. 09. 2023. u 15:44

MINISTARSTVO spoljnih poslova Kine saopštilo je danas da su SAD imperija laži i osudilo izveštaj američkog Stejt departmenta u kojem je navedeno da Peking godišnje ulaže milijarde dolara u pokušaje manipulacije informacijama.

ОПТУЖБЕ САМО ПЉУШТЕ: Кина негодује извештај Стејт департмента - САД је империја лажи

Foto EPA

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je da je ovaj američki izveštaj zanemario činjenice i da je sam po sebi lažna informacija.

U saopštenju kineskog Ministarstva istaknuto je da su agencije Stejt departmenta koje su sačinile izveštaj izvor lažnih informacija i komandno mesto kognitivnog ratovanja.

- Činjenice su u više navrata dokazale da su SAD prava imperija laži - naglašava se u saopštenju.

Podsećamo, u izvještaju je navedeno da Kina manipuliše globalnim medijima kroz cenzuru, prikupljanje podataka i tajne kupovine stranih novinskih kuća.

Navedeno je i da je, uprkos neviđenim resursima posvećenim toj kampanji, Peking doživeo velike neuspehe kada je ciljao na demokratske zemlje, zbog odbijanja lokalnih medija i civilnog društva.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo