POŽAR U ZGRADI UPRAVE ZA BEZBEDNOST U EGIPTU: Povređeno najmanje 38 osoba (VIDEO)

Novosti online

02. 10. 2023. u 10:18

NAJMANjE 38 osoba povređeno je u požaru koji je izbio u zgradi bezbednosne uprave u gradu Ismailiji u Egiptu pre nego što su vatrogasci obuzdali požar nakon nekoliko sati.

ПОЖАР У ЗГРАДИ УПРАВЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ У ЕГИПТУ: Повређено најмање 38 особа (ВИДЕО)

Foto: AP

Portparol Ministarstva zdravlja Egipta Hosam Abdel Gafara naveo je da je 12 povređenih zbrinuto na licu mesta, dok je 26 prebačeno u bolnice, a svi osim dvoje imaju poteškoća sa disanjem, prenosi AP.

Nije poznato koliko je policajaca bilo u zgradi u trenutku izbijanja požara, koji je teško oštetio zgradu, prenose lokalni mediji.

Kako prenosi Rojters, uzrok požara nije poznat, a na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se da je zgrada gradske uprave za bezbednost.

Pozivajući se na izjave svedoka, agencija navodi da su vatrogasci u početku imali puno problema da ugase vatru, a pored toga, navodi se da su se delovi zgrade srušili u požaru.

Bezbednosni standardi i propisi o požaru se slabo sprovode u Egiptu i povezani su sa mnogim smrtnim slučajevima, pa je tako u avgustu 2022. izbio požar u prepunoj koptskoj pravoslavnoj crkvi tokom jutarnjih službi u Kairu, kada je smrtno stradao 41 vernik, navodi AP.
(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“: Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)