OD LETELICE OSTALA SAMO OLUPINA: Detalji nesreće u kojoj je poginuo američki senator i njegova porodica (VIDEO)

Novosti online

03. 10. 2023. u 00:42

NAKON stravične avionske nesreće koja se dogodila u Juti, a u kojoj su poginuli senator iz Severne Dakote, njegova supruga i njihova deca, pojavio se snimak smrskane letelice.

ОД ЛЕТЕЛИЦЕ ОСТАЛА САМО ОЛУПИНА: Детаљи несреће у којој је погинуо амерички сенатор и његова породица (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk printskrin

Kako se vidi na snimku objavljenom na platformi "X", prednji deo aviona je u potpunosti smrskan, a na licu mesta nalazila se i nekoliko inspektora koji vrše uviđaj.

Podsetimo, državni senator iz Severne Dakote Dag Larsen, njegova supruga i njihovo dvoje male dece poginuli su kada se avion kojim su putovali srušio u Juti, potvrdio je lider Senata Dejdvid Hog, u ponedeljak.

Avion se srušio nakon poletanja

Avion se srušio u nedelju uveče ubrzo nakon što je poleteo sa aerodroma Kanjonlends, oko 24 kilometra severno od Moaba, navodi se u saopštenju šerifskog odeljenja Velikog okruga objavljenom na Fejsbuku.

Poginuo senator, njegova žena i deca

Šerifova kancelarija saopštila je da su poginule četiri osobe u avionu.

- Senator Dag Larsen, njegova supruga Ejmi i njihovo dvoje male dece poginuli su u avionskoj nesreći sinoć u Juti. Bili su u poseti porodici u Skotsdejlu i vraćali se kući. Zaustavili su se da dopune gorivo u Juti. Nisam siguran gde počinje žalost sa ovakvom tragedijom, ali mislim da počinje molitvama za baku i dedu i širu porodicu Daga i Ejmi. Držite svoju porodicu blizu danas - napisao je Hog.

Istraga o padu jednomotornog aviona je u toku, saopštio je Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja.

Larsen predsedavao panelom Senata

Larsen je bio republikanac koji je prvi put izabran u Senat Severne Dakote 2020. godine. Njegov okrug obuhvata Mandan, grad koji se nalazi pored Bizmarka na zapadu preko reke Misuri. Larsen je predsedavao panelom Senata koji se bavio industrijskim i poslovnim zakonodavstvom.

Bio je i potpukovnik Nacionalne garde Severne Dakote. On i njegova supruga Ejmi bili su vlasnici preduzeća.

- Neverovatno smo tužni što smo izgubili kolegu i člana naše porodice, zajedno sa suprugom i decom. Senator Larsen je bio promišljen i strastven javni službenik i ova tragedija je teška za Naša srca su sa njihovom porodicom i prijateljima u ovom teškom trenutku - navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici za vesti i informacije o kokusu republikanske većine u Senatu Severne Dakote.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)