HAOS NA ULICAMA TORINA: Sukob policije sa učesnicima protesta protiv premijerke Meloni (VIDEO)

Tanjug

03. 10. 2023. u 14:42

POLICIJA je danas u Torinu upotrebila pendreke u sukobu sa grupom demonstranata koji su protestovali protiv premijerke Đorđe Meloni.

ХАОС НА УЛИЦАМА ТОРИНА: Сукоб полиције са учесницима протеста против премијерке Мелони (ВИДЕО)

Foto: AP

Više od 300 demonstranata se okupilo u centru Torina koji su opkolile policijske snage i postavile kordon ispred zgrade u kojoj se održava zvanični skup kojem prisustvuje i italijanska premijerka.

Premijerka u Torinu učestvuje na Festivalu regiona (Festivale delle Regioni), prenela je agencija ANSA.

Namera demonstranata bila je da stignu do pozorišta Karinjano, gde je Đorđa Meloni trebalo da govori u 12 časova, ali policija se isprečila.

- Ovo je naš grad, pustite nas da prođemo - uzvikivali su demonstranti policiji, noseći transparente na kojima je pisalo "Meloni, nisi dobrodošla u Torino", preneo je rimski dnevnik Republika.

Demonstranti su počeli da gađaju policajce jajima, okolne prodavnice su zatvorile svoja vrata, a kada su demonstranti pokušali da probiju policijski kordon, policajci su intervenisali pendrecima.

Zvanično je saopšteno da su povređene najmanje dve osobe, ali demonstranti tvrde da je u intervenciji policije povređeno pet demonstranata.

- Novac za škole, a ne za rat - uzvikivali su demonstranti, uz poruku da Torino nije modna pista za političare koji ostavljaju ljude gladne na ulicama pretvarajući se da žele da rešavaju socijalne probleme, dok istovremeno ukidaju sredstva za sve socijalne usluge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?