BAJDEN SA LIDERIMA EU, NATO I SAVEZNIKA: Razgovarao o nastavku koordinisane podrške Ukrajini

Tanjug

03. 10. 2023. u 17:43

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden danas je video konferencijom razgovarao sa liderima zemalja saveznika, Evropske unije i NATO-a o nastavku koordinisane podrške Ukrajini, saopštila je Bela kuća.

БАЈДЕН СА ЛИДЕРИМА ЕУ, НАТО И САВЕЗНИКА: Разговарао о наставку координисане подршке Украјини

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju, Bajden je razgovarao sa liderima Kanade, Nemačke, Italije, Japana, Poljske, Rumunije, Velike Britanije i Francuske, kao i sa liderima NATO, Evropske komisije i Evropskog saveta, prenosi Rojters. 

Predsednik Poljske Andžej Duda rekao je da je Bajden tokom video konferencije uverio lidere G7 i evropskih država u nastavak podrške Vašingtona Ukrajini. 

- Uverio nas da se nastavlja podrška za davanje pomoći Ukrajini, posebno vojne pomoći. Rekao je da će obezbediti tu podršku u Kongresu - naveo je Duda na konferenciji za novinare.

Bajden je sa liderima zemalja saveznika, EU i NATO razgovarao nakon što je američki Kongres usvojio, a Bajden potpisao, zakon o budžetu, kojim je odbačen zahtev Bajdena za pružanje pomoći Ukrajini u iznosu od više milijardi dolara.

 

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“ -  Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo