VELIKI BROJ AVIO-KOMPANIJA OTKAZUJE LETOVE ZA TEL AVIV: Strah za putnike i posade, nema uslova za bezbedno letenje

Novosti onlajn

09. 10. 2023. u 19:43

NEKOLIKO avio-kompanija obustavile su letove za i iz Izraela, zbog intenzivnih borbi između izraelskih snaga i Hamasa, piše Si-En-En.

ВЕЛИКИ БРОЈ АВИО-КОМПАНИЈА ОТКАЗУЈЕ ЛЕТОВЕ ЗА ТЕЛ АВИВ: Страх за путнике и посаде, нема услова за безбедно летење

Foto: Prinstkrin/Jutjub/Monster21

Američka avio-kompanija Ameriken Erlajn otkazala je sve letove za i iz Tel Aviva do petka nakon što je sindikat koji predstavlja pilote avio-kompanija izdao oštro upozorenje o opasnostima za vazdušni prostor i posavetovao posadama da odbiju svaki zadatak u zemlji.

Norvegian Er je otkazao sve letove iz Kopenhagena i Stokholma za Tel Aviv do nedelje. U saopštenju je navedeno da će direktno kontaktirati pogođene putnike i da radi na pronalaženju rešenja za putnike koji su trenutno u Izraelu.

Korean Er, jedina južnokorejska avio-kompanija koja obavlja direktne letove između Inčeona i Tel Aviva, otkazala je let u ponedeljak – ali je navedeno da će obavljati povratni let iz Tel Aviva za Inčeon, kako bi ljude vratili kući.

U Izraelu živi oko 570 državljana Južne Koreje i dodatnih 360 turista u zemlji, podaci su Ministarstva spoljnih poslova, iako još nije prijavljeno da je neki Koreanac povređen.

Er Indija je takođe suspendovala letove za i iz Tel Aviva do 14. oktobra, navodeći kao razlog bezbednost svojih putnika i posade.

Hongkonški prevoznik Katai Pacific takođe je otkazao let u utorak za i iz Tel Aviva, rekavši da će pažljivo pratiti situaciju.

Drugi veliki avioprevoznici, uključujući Junajted Erlajn i Delta Erlajn, takođe su počeli prekide i otkazivanje letova zbog sukoba.

(Politika)

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)