"SADA JE NAJVAŽNIJE ZAUSTAVITI KRVOPROLIĆE" Putin o sukobu Izraela i Palestine - Gubici među civilima su apsolutno neprihvatljivi

Tanjug

13. 10. 2023. u 12:25

RUSIJA je spremna da bude posrednik u rešavanju palestinsko-izraelske krize, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

САДА ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ ЗАУСТАВИТИ КРВОПРОЛИЋЕ Путин о сукобу Израела и Палестине - Губици међу цивилима су апсолутно неприхватљиви

Foto: Profimedia/Alexander NEMENOV

On je na samitu Zajednice nezavisnih država u Biškeku istakao da je neophodno tražiti mirno rešenje sukoba i da jednostavno nema alternative, prenose mediji.

- Gubici među civilima su apsolutno neprihvatljivi. Sada je najvažnije zaustaviti krvoproliće - rekao je Putin.

Ponovio je da smatra da je zaoštravanje na Bliskom istoku posledica neuspele politike SAD, koje, kako je ocenio, nisu pokušale da traže načine da izglade protivrečnosti između strana.

- Bliskoistočni kvartet međunarodnih posrednika nije upotrebljen. Pod izmišljenim izgovorima, SAD su zapravo blokirale ovaj format, koji je bio jedinstven i imao mandat odobren relevantnom rezolucijom UN - rekao je predsednik Rusije.

Putin smatra da je pokušano da uz pomoć određenih ekonomskih podsticajnih mera bude rešen politički problem, duboko ukorenjen, a to je stvaranje nezavisne palestinske države.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)