BIO JE POZNAT KAO "PRINC NJUJORŠKE MAFIJE": Tomi Gambino preminuo u 95. godini

Novosti online

14. 10. 2023. u 20:50

TOMAS "Tomi" Gambino, najstariji sin Karla, osnivača mafijaške porodice Gambino, umro je u 94. godini prenose mediji.

БИО ЈЕ ПОЗНАТ КАО ПРИНЦ ЊУЈОРШКЕ МАФИЈЕ: Томи Гамбино преминуо у 95. години

Foto: AP

Dodaje se da je umro 3. oktobra, prirodnom smrću. Njujork tajms je 1992. objavio da je kapiten mafije imao "najmanje 75 miliona dolara u gotovini, obveznicama i akcijama plavih čipova".

Bio je nećak "Velikog Pola" Kastelana, koji je nasledio Karla na mestu glave porodice, ali je 1985. godine ubijen po naređenju navodnog kuma iz porodice Gambino, Džona Gotija.

Tomi Gambino je stigao u ulicu East 46 samo nekoliko momenata nakon što su Kastelano i njegov vozač, Tomi Biloti, ubijeni ispred ulaza restorana.

Opisivali su ga kao "princa mafije Njujorka", a 1993. godine je osuđen po dve tačke za reketiranje i zaveru za reketiranje, zbog kontrole kockanja i lihvarskih operacija u Konektikatu.

Služio je u saveznom zatvoru od 1996. do 2000. godine.

Dokazi optužbe na njegovom suđenju uključivali su tajno snimljene razgovore sa mafijaškim prestupnikom Salvatoreom Gravanom.

Tomasov mlađi brat Džozef, umro je 2020. u 83. godini. Pre 31 godine osuđeni su za korupciju u preduzeću kamiona, koji su vodili.

Pretila im je kazna od 25 godina, ali su sklopili sporazum o priznanju krivice, pristajajući da plate 12 miliona dolara kazni i restitucije i da prodaju svoj posao.

Bio je oženjen sa ćerkom mafijaškog bosa Tomija Lukezea, Fransis, koja sada ima 92 godine. Imali su jednog sina, Tomasa mlađeg, starog 63 godine.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!