"MI SMO SPREMNI" Putin jasan: Ovo su dva uslova za početak pregovora s Kijevom

Novosti onlajn

16. 10. 2023. u 07:39

UKOLIKO Ukrajina želi da započne pregovore sa Rusijom, onda treba da poništi ukaz o zabrani pregovora i da objavi spremnost za dijalog, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

МИ СМО СПРЕМНИ Путин јасан: Ово су два услова за почетак преговора с Кијевом

Foto: Tanjug/AP

- Predsednik Ukrajine je izdao ukaz kojim zabranjuje vođenje mirovnih pregovora sa nama – svima i sam sebi. Kako onda da vodimo pregovore ako oni to ne žele, štaviše, čak su izdali i regulatorni dokument koji zabranjuje pregovore - rekao je ruski lider u intervjuu Centralnoj kineskoj televiziji.

Kako je dodao, ukoliko ukrajinska strana želi da započne pregovore, prvo treba da poništi pomenutu uredbu.

- I da objavi da je spremna za pregovore. Mi smo spremni - poručio je Putin.

Takođe je kazao da su predlozi Kine o ukrajinskom sukobu realni i mogli bi da budu osnova za mirno rešenje situacije.

- Veoma cenimo predloge naših kineskih prijatelja. Mislim da su oni potpuno realni. U svakom slučaju, mogli bi da se koriste kao osnova za mirovne pregovore - ocenio je ruski predsednik, istakavši da je Rusija zahvalna Kini za to što razmišlja o tome kako da se okonča rusko-ukrajinska kriza.

On je istakao da Moskva nikada nije bila protiv rešavanja sukoba u Ukrajini mirnim putem, ali uz poštovanje bezbednosnih garancija Rusije.

Putin je ponovio da ukrajinska kontraofanziva nema nikakvih rezultata, te da su gubici Kijeva osam puta veći od ruskih.

- Pokrenuli su aktivna borbena dejstva, takozvanu kontraofanzivu, koja traje od 4. juna. Za sada nemaju rezultata, samo ogromne gubitke - kazao je predsednik.

BONUS VIDEO:

GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu