OGLASIO SE PUTIN: Ruski predsednik otkrio koja je ključna komponenta dinamične saradnje Moskve i Pekinga

Tanjug

19. 10. 2023. u 12:05

RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da su odnosi sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje Moskve i Pekinga dostigli "neviđeno visok nivo i nastavljaju da se dinamično razvijaju", a da je jedna od ključnih komponenti ovih odnosa "energetska saradnja, koja postaje sve aktivnija i višedimenzionalna", objavljeno je na sajtu Kremlja.

ОГЛАСИО СЕ ПУТИН: Руски председник открио која је кључна компонента динамичне сарадње Москве и Пекинга

Foto: Profimedia

Putin je ovo poručio u pozdravnom govoru učesnicima, organizatorima i gostima petog rusko-kineskog energetskog poslovnog foruma, napominjući da taj događaj omogućava direktan konstruktivan dijalog između predstavnika relevantnih državnih organa, prenosi TASS.

- Veliki bilateralni projekti u sektoru nafte i gasa i nuklearne energije u mirnodopske svrhe se dosledno sprovode. Shodno tome raste i obim ruskih energetskih isporuka kineskim potrošačima. Zajednički razvijamo tehnološke inovacije u cilju poboljšanja efikasnosti proizvodnje, prerade sirovina i transporta, kao i obezbeđivanja njihove ekološke bezbednosti - istakao je Putin.

On je dodao da rusko-kineski energetski poslovni forum igra značajnu ulogu u promovisanju obostrano korisne saradnje, "koji obezbeđuje direktan konstruktivan dijalog između predstavnika relevantnih vladinih agencija, poslovnih i stručnih krugova u dve zemlje".

Putin je još naglasio da je uveren da će se na ovom forumu detaljno razgovarati o najhitnijim pitanjima i da će on "izneti nove, obećavajuće oblike saradnje".

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar