VAŽAN ZAHTEV: UN traže otvaranje još jednog prelaza za isporuku humanitarne pomoći u Gazu

Tanjug

31. 10. 2023. u 07:47

UJEDINjENE nacije su saopštile da je potrebno otvoriti još jedan granični prelaz za isporuku humanitarne pomoći u Pojas Gaze.

ВАЖАН ЗАХТЕВ: УН траже отварање још једног прелаза за испоруку хуманитарне помоћи у Газу

Foto Tanjug/AP

- Više od jednog graničnog prelaza je potrebno za isporuku humanitarne pomoći opkoljenom Pojasu Gaze, a Kerem Šalom, koji je pod kontrolom Izraela, jedini je prelaz opremljen za brzu obradu dovoljno velikog broja kamiona - rekla je viša zvaničnica UN Lisa Douten na hitnoj sednici Saveta bezbednosti povodom humanitarne situacije u Gazi.

Dodala je da su događaji koji su se odigrali od 7. oktobra kada je palestinska militantna grupa Hamas napala Izrael bili "ništa drugo, do razorni i srceparajući".

- Ne zaboravljamo 1.400 ubijenih ljudi i još hiljade povređenih i otetih u brutalnom napadu Hamasa. Nediskriminatorna raketna vatra se nastavlja iz Gaze na naseljena područja Izraela, uzrokujući više civilnih žrtava, raseljavanja i traume - istakla je Douten.

Ona je navela da je situacija u Pojasu Gaze katastrofalna i pozvala na momentalno puštanje svih zarobljenika.

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Druga epizoda video-serijala "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove