VOJSKA SAUDIJSKE ARABIJE PODIGNUTA U STANJE BORBENE GOTOVOSTI

Novosti onlajn

31. 10. 2023. u 12:12

ORUŽANE snage Saudijske Arabije u stanju su borbene gotovosti zbog sukoba sa borcima iz pokreta Ansar Alah (Huti), saopštili su neimenovani izvori Blumbergu.

ВОЈСКА САУДИЈСКЕ АРАБИЈЕ ПОДИГНУТА У СТАЊЕ БОРБЕНЕ ГОТОВОСТИ

Foto Tanjug/AP

Sukobi su počeli nakon što su pobunjenici 19. oktobra ispalili krstareće rakete i dronove na Izrael.

Prema saopštenju Pentagona, presreo ih je američki razarač u Crvenom moru. Četiri vojnika Saudijske Arabije poginula su u borbama sa Hutima u provinciji Džizan na granici sa Jemenom, navode izvori Blumberga. Pored toga, saudijska protivvazdušna odbrana presrela je projektil koji su ispalili Huti.

Kako navodi agencija, saudijski ministar odbrane Kalid bin Salman planira da u Vašingtonu razgovara o situaciji u Jemenu i posledicama rata između Izraela i Hamasa.

U Jemenu se sukob između vladinih snaga i pristalica Ansar Alaha nastavlja od 2014. godine. U aprilu 2022. godine, strane su zaključile primirje koje je isteklo 2. oktobra.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Druga epizoda video-serijala "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)