PENTAGON LANSIRA ALATKU ZA IZVEŠTAVANJE O NLO: Ko veruje u naučnu fantastiku biće razočaran

Novosti online

02. 11. 2023. u 18:33

PENTAGON je pokrenuo onlajn alatku za izveštavanje za sadašnje ili bivše američke federalne službenike koji možda imaju „direktno znanje“ o vladinim aktivnostima vezanim za neidentifikovane anomalne pojave (UAP), formalni termin za ono što je ranije opisano kao NLO.

ПЕНТАГОН ЛАНСИРА АЛАТКУ ЗА ИЗВЕШТАВАЊЕ О НЛО: Ко верује у научну фантастику биће разочаран

Foto Pixabay free images


Kancelarija za rešavanje svih domena anomalija (AARO), vodeća federalna agencija osnovana da istražuje UAP kao deo zakona o politici odbrane američkog Kongresa iz 2021. godine, rekla je da će koristiti sve informacije koje dobije kao deo izveštaja o fenomenima.

Veb lokacija, koja je u utorak objavljena na mreži, poziva na podnošenje podnesaka bivših ili sadašnjih federalnih službenika „sa direktnim saznanjima o programima ili aktivnostima američke vlade u vezi sa UAP-om iz 1945. godine“. Dodaje se da alatka „nije namenjena za prenošenje potencijalno osetljivih ili poverljivih informacija“. Prema zvaničnicima, uskoro će biti objavljen veb portal za širu javnost za podnošenje informacija.

Lansiranje je usledilo nakon prošlomesečnog imenovanja bivšeg zvaničnika Pentagona Marka Mekinernija za prvog NASA-inog direktora istraživanja UAP-a, i dolazi usred onoga što se čini kao obnovljenih napora američkih agencija da istraže mogućnost vanzemaljskog života.

Foto Nacionalna geografija

Direktor AARO-a dr Šon Kirkpatrik rekao je novinarima u utorak da „snažno ohrabruje” vladine službenike „koji veruju da iz prve ruke znaju o programu ili aktivnostima američke vlade da se jave”.

Glasine o saznanjima američke vlade o vanzemaljskom životu traju decenijama, datirajući od navodnog pada vanzemaljskog svemirskog broda u Rozvelu u Novom Meksiku 1947. godine. SAD su takođe optužene za smeštaj vanzemaljske tehnologije, posebno u svojoj vojnoj bazi Zona 51 u Nevada.

Međutim, Kilpatrik je rekao da će svako ko se nada da će naučna fantastika postati naučna činjenica verovatno biti razočaran. -Trenutno nemam dokaza da je bilo kakav program ikada postojao za bilo kakvu vrstu obrnutog inženjeringa, bilo kakvu vrstu vanzemaljskog UAP programa, rekao je on.

Kilpatrik je, međutim, dodao da AARO namerava da javnosti objavi paket informacija koje će uskoro biti deklasifikovane, za koje je rekao da uključuju „ne samo operativne video snimke, već i istorijske dokumente“.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)