SLEDEĆI MESEC ODLUČUJUĆ ZA KIJEV: Berbok podržala namere Ukrajine da postane kandidat za članstvo u EU

Tanjug

02. 11. 2023. u 19:50

NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izjavila je danas da je uverena da će EU sledećeg meseca podržati pokušaj Ukrajine da se pridruži bloku na samitu koji se smatra ključnom prekretnicom u nastojanjima Kijeva da se integriše sa Zapadom.

СЛЕДЕЋИ МЕСЕЦ ОДЛУЧУЈУЋ ЗА КИЈЕВ: Бербок подржала намере Украјине да постане кандидат за чланство у ЕУ

Foto: Profimedia

Predstavljajući proširenje EU kao geostratešku neophodnost, Berbok je na konferenciji u Berlinu navela da blok 27 nacija takođe treba da nastavi s mučnim unutrašnjim reformama kako bi bio u mogućnosti da funkcioniše sa više od 30 članica, preneo je Rojters.

Ona je rekla da vidi Ukrajinu kao članicu Evropske unije.

- Evropska unija mora da bude uvećana, što je geopolitička posledica ruske agresije na Ukrajinu - navela je nemačka ministarka.

Lideri EU na samitu 14. i 15. decembra odlučiće da li će odobriti Ukrajini formalni početak pregovora o članstvu, koji je za Kijev glavni prioritet zajedno sa finansijskom i vojnom podrškom Zapada.

- Uverena sam da će Evropski savet u decembru poslati takav signal - rekla je Berbok.

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima