ZELENSKI ZAHVALJUJE RUTEU: Danas je prekretnica

Novosti online

07. 11. 2023. u 20:30

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski kaže, nakon isporuke holandskih aviona F-16, da je zahvalan Holandiji i premijeru Marku Ruteu jer su jedna od vodećih zemalja za podršku Ukrajini.

ЗЕЛЕНСКИ ЗАХВАЉУЈЕ РУТЕУ: Данас је прекретница

FOTO: Tanjug/AP

- Hvala Holandiji i Marku Ruteu zbog načina na koji iskazuju podršku Ukrajini. Danas je prekretnica - pet holandskih aviona F-16 su već stigli u centar za obuku u Rumuniji. Nastavićemo da radimo zajedno i pozdravljamo što skoriji dolazak aviona F-16 na nebo iznad Ukrajine - naveo je Zelenski na društvenoj mreži Iks.

Holandija je danas poslala Rumuniji pet borbenih aviona F-16, koji će biti korišćeni za obuku ukrajinskih pilota.

Holandija će isporučiti između 12 i 18 aviona F-16 za upotrebu u novom Evropskom centru za obuku u Rumuniji, koji će uskoro biti otvoren, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima