OVAJ EVROPSKI GRAD JE PROGLASIO ASANŽA ZA POČASNOG GRAĐANINA: Plaketa uručena njegovoj supruzi

Tanjug

11. 11. 2023. u 14:36

GRAD Napulj proglasio je osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža za počasnog građanina, preneli su danas italijanski mediji.

ОВАЈ ЕВРОПСКИ ГРАД ЈЕ ПРОГЛАСИО АСАНЖА ЗА ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА: Плакета уручена његовој супрузи

Foto: AP

Gradonačelnik Napulja Gaetano Manfredi uručio je tokom svečane ceremonije Steli Moris, Asanžovoj supruzi, plaketu počasnog građanina, prenosi agencija ANSA.

- Ovaj gest simbolično predstavlja grad Napulj, grad koji je uvek branio sve slobode. Ako želimo da branimo i jačamo demokratiju moramo da branimo slobodu štampe jer jaku demokratiju čine jaka štampa - rekao je Manfredi, zahvalio svima i pozvao ih da nastave da se bore "dok Džulijan ne bude slobodan".

Asanž (52) se trenutno nalazi u londonskom zatvoru Belmarš i čeka da bude izručen SAD koje ga optužuju za špijunažu, objavljivanje poverljivih informacija o Iraku i Avganistanu i diplomatskih depeša u 2010. i 2011. godine.

BONUS VIDEO: POTRAGA ZA NESTALIMA SE NASTAVLjA: Spasioci kopaju ruševine u Derni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)