BOLNICA AL ŠIFA U POTPUNOSTI VAN FUNKCIJE El Kudra: Imamo smrtne slučajeve jer su mašine za održavanje života prestale da rade

Tanjug

12. 11. 2023. u 16:03

MINISTARSTVO zdravlja u Gazi saopštilo je danas da je bolnica Al Šifa u potpunosti van funkcije, kao i da lekari ne mogu da pruže bilo kakvu pomoć čak ni pacijentima koji se nalaze u njoj zbog konstantnih izraelskih napada.

БОЛНИЦА АЛ ШИФА У ПОТПУНОСТИ ВАН ФУНКЦИЈЕ Ел Кудра: Имамо смртне случајеве јер су машине за одржавање живота престале да раде

Foto: Profimedia

- Imamo smrtne slučajeve jer su mašine za održavanje života prestale da rade - rekao je portparol ministarstva Ašraf el Kudra.

Dodao je da je pet osoba umrlo jer medicinske ekipe nisu mogle da izvrše hirurške operacije usled nestanka struje i nedostatka goriva.

Izraelske snage su bombardovale oblast koja okružuje bolnicu Al Šifa i sve koji šetaju unutar dvoriša i između zgrada u kompleksu, prenosi Al Džazira.

Iz bolnice su ranije saopštili da su tri novorođene bebe preminule nakon što je granata pala u blizini bolnice i isključila generator koji je napajao inkubatore na odeljenju neonatologije.

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!