EBRAHIM RAISI: Iran ima jasan stav o Palestini - izraelski režim okupatorski

Tanjug

12. 11. 2023. u 18:23

IRANSKI predsednik Ebrahim Raisi izjavio je danas da Iran ima jasan stav po pitanju Palestine i naglasio da je "izraelski režim lažni i okupatorski".

ЕБРАХИМ РАИСИ: Иран има јасан став о Палестини - израелски режим окупаторски

Foto Tanjug/AP

Po povratku u Teheran posle kratke posete saudijskoj prestonici Rijadu, gde je učestvovao na vanrednom zajedničkom islamsko-arapskom samitu posvećenom Palestini, Raisi je rekao da ako okupacija traje 75 godina, to ne stvara pravo svojine za Izrael.

-Iran je razjasnio aspekte tekućih zločina i masakra izraelske vojske u Gazi i označio Sjedinjene Američke Države kao glavnog zločinca jer su opremile i podržale Izrael u ubijanju palestinske dece i žena u Gazi, dodao je on, prenosi agencija IRNA.

Istakao je bi strateški i demokratski izlaz iz palestinskog sukoba bio onaj koji poštuje ideje svih Palestinaca, uključujući muslimane, hrišćane i Jevreje.

On je izrazio nadu da će sastanak u Rijadu služiti nacionalnim interesima Palestine i islamske zajednice.

Zajednički sastanak Arapske lige i Organizacije za islamsku saradnju u Rijadu posvećen je iznalaženju načina za okončanje rata u Gazi i sprečavanju Izraela da zločine u Gazi pravda samoodbranom, navodi iranska agencija.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)