VOLSTRIT DŽURNAL: Bajden verovatno neće biti optužen zbog poverljivih dokumenata

Tanjug

17. 11. 2023. u 00:30

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden verovatno neće biti optužen u okviru istrage specijalnog tužioca o njegovom postupanju sa poverljivim dokumentima, preneo je danas Volstrit džurnal, pozivajući se na neimenovane izvore.

ВОЛСТРИТ ЏУРНАЛ: Бајден вероватно неће бити оптужен због поверљивих докумената

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vuči

Navodno, očekuje se da će specijalni tužilac Robert Hur objaviti izveštaj u narednih nekoliko meseci, potencijalno pre kraja ove godine, i očekuje se da će izveštaj oštro kritikovati to kako su Bajden i njegovi saradnici rukovali poverljivim državnim dokumentima, prenosi Rojters.

Ni kancelarija specijalnog tužioca ni Bela kuća nisu komentarisale ove navode o izveštaju.

Američki državni tužilac Merik Garland u januaru je imenovao Hura za specijalnog savetnika koji treba da istraži neadekvatno čuvanje poverljivih dokumenata u Bajdenovom domu u Vilmingtonu u Delaveru, kao i u kancelariji istraživačkog centra u Vašingtonu.

Bajden je ispitan prošlog meseca u okviru istrage, a prethodno je izjavio da je bio iznenađen što su poverljivi dokumenti otkriveni u njegovoj kući i očekivao je da će se to na kraju smatrati nevažnim.

Opsežnija istraga o postupanju sa poverljivim dokumentima usmerena je na Bajdenovog glavnog republikanskog potencijalnog rivala za izbore 2024, bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji je krivično optužen u tom slučaju.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!