"NAZNAKA ZNAČAJNOG RAZVOJA": Sud doneo novu odluku o braći Tejt koja se terete za trgovinu ljudima

Tanjug

23. 11. 2023. u 19:57

RUMUNSKI sudija doneo je danas presudu kojom je kontroverznom influenseru Endruu Tejtu i njegovom bratu dozvoljeno da putuju po zemlji, čime su im ublažena ograničenja kretanja dok čekaju suđenje po optužbama za trgovinu ljudima, saopštili su danas njihovi predstavnici.

НАЗНАКА ЗНАЧАЈНОГ РАЗВОЈА: Суд донео нову одлуку о браћи Тејт која се терете за трговину људима

Foto: Tanjug/AP

Oni su, kao i još dve Rumunke, optuženi u junu za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne bande za seksualno iskorišćavanje žena, što su oni negirali.

Braća Tejt su u avgustu puštena iz kućnog pritvora, ali je od njih zahtevano da ostanu u Bukureštu, prestonici Rumunije, podseća Rojters.

- Ovakvo prilagođavanje sudske kontrole naznaka je značanoj razvoja u tekućim pravnim postupcima - naveli su predstavnici Tejta u saopštenju.

Sudija je prethodno u septembru ublažio ograničenja za kretanje braće Tejt, ali je ova odluka poništena po žalbi.

Sud ​​tek treba da odluči o posebnom zahtevu braće da im se vrati zaplenjena imovina, poput automobila i nakita, rekao je portparol.

Tužilaštvo tvrdi da su braća Tejt, koja imaju dvostruko američko i britansko državljanstvo, namamila sedam žena da prave pornografski sadržaj, pretvarajući se da su u vezi sa njima.

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)