PAPA FRANJA SE NE OSEĆA DOBRO: Poglavar Rimokatolilke crkve u popodnevnim satima primljen u bolnicu

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

25. 11. 2023. u 16:36

IZ Vatikana je stigla vest da papa Franja ima grip, pa je sutrašnje održavanje Anđelusa na Trgu svetg Petra dovedeno u pitanje, a pod znakom pitanja je i putovanje za Dubai, planirani za sledeću nedelju.

ПАПА ФРАЊА СЕ НЕ ОСЕЋА ДОБРО: Поглавар Римокатолилке цркве у поподневним сатима примљен у болницу

Papa Franja / Foto AP

U popodnevnim satima papi Franji je u rimskoj bolnici “Đemeli” urađen skener, kako bi se isključio rizik od komplikacije pluća. Rezultat je negativan i papa se vratio u svoju rezidenciju u Kuću Svete Marte.

To je zvanično saopštenje koje je izdalo vatikansko Odelenje za štampu, dakle papa ima grip a njegovo stanje nije zabrinjavajuće. Ali s  obzirom na njegove godine odlučeno je da se otkažu svi sastanci za subotu 25 novembar. U 10 sati je trebalo je da se sastane sa predsednikom Republike Gvineje Umarom Sisokom Embalom.

Nema potvrde da li će sutra moći zbog bolesti da održi Anđelus, kao i opštu audijenciju u sredu 29 novembra. Isto važi i za Međunarodnu konferenciju KOP28, gde će se razgovarati o klimatskim promenama, od 1. do 3. decembra u Dubaiju.

Za sada ostaje da je planirana njegova poseta Veroni 18. maja sledeće godine. Kako je objasnio buskup Domeniko Pampili, papa će učestvovati na velikoj manifestaciji za mir, koja je na programu u Areni Verone i na kojoj učestvuju ne samo religijska zajednica već i sva udruženja pacifističkih pokreta. Za tu priliku se predviđa da će papa posetiti zatvor gde će ručati sa zatvorenicima.

Poslednji put papa je bio u Verorni 19. oktobra 2006. godine sa svojim prethodnikom papom Benediktom HVI i učestvovao na sastanku Italijanske episkopske konferencije.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!