POLICIJA NA NOGAMA: Devojka napadnuta nožem, škole zatvorene, u toku potraga za osumnjičenim

Novosti online

05. 12. 2023. u 17:23

JEDNA žena napadnuta je danas nožem u Aberfanu, nekadašnjem rudarskom selu u južnom Velsu, a policija traga za osumnjičenim.

ПОЛИЦИЈА НА НОГАМА: Девојка нападнута ножем, школе затворене, у току потрага за осумњиченим

Foto: Tanjug/AP Photo

Nekoliko škola je zatvoreno dok naoružani policajci pretražuju mesto incidenta. Žena (29) prebačena je u bolnicu nakon što je zadobila rane koje nisu opasne po život.

Građani su novinarima rekli da misle da je reč o trudnici, prenosi „Gardijan“.

Policija je saopštila da je osumnjičeni pobegao sa lica mesta i da naoružani policajci pretražuju oblast u blizini incidenta.

- Lokalne škole su aktivirale protokole zaključavanja kako bi zaštitile učenike dok je incident u toku - navodi se u saopštenju policije, koja je pozvala građane da izbegavaju to područje.

Škola Grinfild navela je na društvenoj mreži Iks da je zaključala svoja vrata i da su učenici unutra. Obližnja osnovna škola Inisoven takođe je zatvorena.

Do napada je došlo na udaljenosti od oko 800 metara od mesta gde se dogodila tragedija u Aberfanu 1966. godine, u kojoj je poginulo 116 dece i 28 odraslih, kada se vrh planine obrušio na seosku školu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: EVAKUACIJA ZBOG RUDNIKA: Stanovnici Maseja u Brazilu u opasnosti od urušavanja rudnika soli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024