POGLEDAJTE - SUHOJI SA RAKETAMA PRATILI PUTINA PO BLISKOM ISTOKU: Rusi objavili snimak (VIDEO)

Novosti onlajn/M.S.

07. 12. 2023. u 15:09

VOJNI piloti koji su pratili Air Force One tokom posete Vladimira Putina UAE i Saudijskoj Arabiji pokazali su akrobatske veštine, a Ministarstvo odbrane objavilo je snimak poletanja iz Abu Dabija.

ПОГЛЕДАЈТЕ - СУХОЈИ СА РАКЕТАМА ПРАТИЛИ ПУТИНА ПО БЛИСКОМ ИСТОКУ: Руси објавили снимак (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/RIA ru

Na snimku se vidi priprema predsedničkih Il-96 i borbenih aviona za poletanje. Zatim je prikazano poletanje leta tri Su-35S u najbližoj mogućoj grupi, a rastojanje između vozila pri poletanju uz pistu i poletanju sa zemlje nije veće od nekoliko metara. Stiče se utisak da su avioni jedan od drugog na rastojanju ruke, prenose RIA novosti. 

Svi Su-35S su naoružani sa četiri rakete vazduh-vazduh kratkog i srednjeg dometa (R-73 i R-77) koje su vidljive.

Kako je saopštio predsednički sekretar za štampu Dmitrij Peskov, Air Force One koji prevozi Putina bio je u pratnji ruskih lovaca Su-35S na celoj ruti ka Bliskom istoku, „preduzimaju se sve mere da se obezbedi bezbednost šefa ruske države na odgovarajućem nivou".

Peskov je objasnio da su ruski borbeni avioni pratili predsednički avion zbog činjenice da je šef države radio „u problematičnom regionu“: „ako su UAE i Saudijska Arabija stabilne, bezbedne zemlje“, onda je „susedni region sigurno pun opasnosti i nepredvidivosti".

 

BONUS VIDEO:

KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)