SVE OČI UPRTE U ARGENTINU: Danas inauguracija Mileija, stigao i Zelenski (VIDEO)

Novosti online

10. 12. 2023. u 08:59

U GLAVNOM gradu Argentine Buenos Airesu sve je spremno za današnju inauguraciju novog predsednika Haviera Mileija, čoveka koji je uzdrmao političku scenu ove države.

СВЕ ОЧИ УПРТЕ У АРГЕНТИНУ: Данас инаугурација Милеија, стигао и Зеленски (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Usled brojnih ekonomskih i drugih problema sa kojima se suočava Argentina, Milei je uspeo steći najveću popularnost među glasačima te je uz niz neobičnih izbornih obećanja pobedio na nedavno održanim izborima u ovoj zemlji.

- Kao kandidat, Milei je obećao da će 'očistiti' političko rukovodstvo od korupcije te eliminisati Centralnu banku Argentine koju je optužio da štampa novac i podstiče inflaciju - piše ABC Njuz.

Takođe, Milei se ranije predstavio kao "ratnik protiv globalnog socijalizma" te je poručio kako se divi bivšem američkom predsedniku Donaldu Tampu.

Kao svojevrsni simbol politika koje će nastojati implementirati, Milei je često na predizborne skupove nosio i motornu pilu koja je predstavljala simbol najavljenog rezanja troškova u zemlji.

Uoči inauguracije, u Argentinu su stigli i brojni državnici, a Milei se sastao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom. Takođe, na inauguraciju Mileija stigao je i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

- Poseta Zelenskog je snažan politički gest prema regionu. Ovo je prvi put da će Zelenski posetiti Južnu Ameriku od ruske invazije na Ukrajinu - pišu argentinski mediji, preneo je Kliks.

BONUS VIDEO: STOPAMA SEVERNE KOREJE: Lansiran prvi južnokorejski špijunski satelit u svemir

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)